23948sdkhjf

Tate & Lyles miljonsatsning i Sverige

Jättens investering i fabriken "en del av en global investering på 100 miljoner US-dollar" enligt vice vd Rowan Adams.
För tre år sedan köpte globala ingrediensleverantören Tate & Lyle svenska Biovelop som tillverkar havrebetaglukan under varumärket PromOat. Då sade representater för Tate & Lyle Biovelop var: "ett utmärkt tillskott till Tate & Lyles befintliga portfölj med fiber- och hälsoprodukter."

Under onsdagen höll de brittiska ägarna en presentation av fabrikens nya produktionsanläggning, och siktar nu på att få en global spridning på produkterna som skapas med havre från de många närliggande havreodlingarna

Sedan de nya ägarna kom in som ägare av fabriken, som under flera decennier varit verksamma i Kimstad utanför Linköping, har stora investeringar gjorts för att öka kapaciteten. Anställningarna har fördubblats, från 22 till 44, och kapaciteten har ökat gånger tio jämfört med 2013, skriver Affärsliv.com.

– Det här är en del av en global investering på 100 miljoner US-dollar, säger vice vd Rowan Adams till Affärsliv.com.

Fabriken producerar tre olika havrebaserade ingredienser som används i många livsmedel världen över. PromOat betaglukan, som sänker kolesterolhalten, säljs som ett lösligt fiber; PrOatein är ett proteinkoncentrat och Avenacare är ett flytande betaglukan som bland annat används i hudvårdsindustrin.

Under förra året omsatte fabriken cirka 29 miljoner kronor.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079