23948sdkhjf

Kläcker senaste satsningen: vaktelägg

Stjärnägg vill öka utbudet på svenska ägg med lyxig specialitet.
Med fingret på pulsen har Stjärnägg identifierat en produkt som de anser saknas på marknaden – svenska vaktelägg. Enligt Stjärnägg ser de ett ökat intresse i resten av Europa för ägg från bland annat anka, dvärghöna och vaktel.

– Marknadens efterfrågan på vaktelägg ökar i Sverige. Behovet idag täcks främst av import från olika europeiska leverantörer, eller mycket små, lokala producenter. Vi ser som rikstäckande leverantör en möjlighet att bygga upp en större svensk produktion av vaktelägg, säger Håkan Burlin, vd för Stjärnägg, i ett pressmeddelande.

Med svenska vaktelägg, producerade efter svenska normer, siktar Stjärnägg in sig både på konsumenter och restauranger. Företaget möjliggör nu en bred distribution över hela landet, med försäljning i bland annat Hemköp-, Ica- och Citygross-butiker, samt hos grossister som Menigo och Axfood Snabbgross.

Stjärnägg planerar att börja sälja äggen, som kommer i 12-pack för ett rekommenderat pris på cirka 50-55 kronor, i slutet av september.

Vakteln är den minsta av hönsfåglarna – den väger runt 200 gram, vilket kan jämföras med den värphönans 1800 gram. Fågeln började hållas för kommersiell produktion av kött och ägg i Japan i början av 1900-talet. Nu är det främst Kina som står för en storskalig produktion. Äggen i sig har ett unikt, spräckligt skal och väger ungefär 10 gram.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078