23948sdkhjf

Stororder för Växjöbageri

Blir först i Sverige att ta fram D-vitaminberikat bröd – ska leverera till 650 butiker.
Växjöbageriet Originalbagarn gick i mars ihop med Nynäsbageriet och skapade därmed Sveriges största renodlade EMV-bageri (egna märkesvaror). Nu får bageriet en stororder från Coop, passande för de nu två produktionsbagerierna.

Originalbagarn ska ta fram sju olika sorters D-vitaminberikat matbröd till en lansering i 650 Coop-butiker. Bageriet blir därmed Sveriges första att producera D-vitaminberikat bröd i stor skala. Produkterna kommer att tas fram för Coops EMV-sortiment, som i samband med lanseringen följer en internationell trend.

Både i USA och England har många brödleverantörer satsat på D-vitaminberikat bröd. vilket åstadkoms genom UV-strålning. I och med strålningen frigörs naturliga D-vitaminer i mjölet, vilket är en av de svåraste vitaminerna för svenskarna att få under vintern.

Två av produkterna kommer att lanseras under varumärket Änglamark, vilket innebär att de också uppfyller kraven för ekologisk och Krav-märkning.

– Att ta hem såna här stora kunder inom EMV är normalt en årslång process, här har det tillkommit investeringar i fabriken i Växjö liksom ett stort arbete med KRAV-Certifiering, säger bolagets vd Magnus Norbäck i ett pressmeddelande.

Bageriet, som enligt egen uppgift har en produktion värd 100 miljoner kronor och en kapacitet på 400 miljoner kronor, kungör också sin börsintroduktion på NGM som planeras till december 2016.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094