23948sdkhjf

Findus lägger inte ner i Bjuv – än

Vill bygga upp produktionen och förhandlar med facket om en uppskjutning.
Findus intention var att lägga ner fabriken i Bjuv den 31 december, men nu visar det sig att tidsplanen inte håller. För att kunna flytta produktionen utomlands behöver de bygga upp ett lager först. Det innebär att Findus måste komma överens med facket om att skjuta på nedläggningen fram till 31 mars, rapporterar SVT Nyheter Helsingborg.

Läs också: Findus stänger Bjuvfabriken

Ordförande för Livsklubben på Findus i Bjuv, Kent Ahlgren, är minst sagt kritisk till de nya förhandlingarna.

– Jag är förbannad på ren skånska. Folk är uppsagda och har redan börjat fundera på nästa steg i livet, om det är utbildning, starta eget, söka jobb eller gå i pension. Folk har mentalt ställt om under våren och sommaren, säger han till SVT Nyheter Helsingborg.

Läs också: Findus om Bjuv-nedläggningen: Dystert

Enligt Henrik Hjalmarsson, vd för Findus, kommer bara de första delarna av fabriken att stänga på planerat datum, och sedan stängs mer av fabriken efterhand. Det är främst lageruppbyggnaden och försäljningsstyrkan som avgör när fabriken faktiskt kan stänga.

Hjalmarsson menar att det enda som ändras är att vissa får en möjlighet att stanna kvar och att det handlar om både tjänstemän och kollektivanställda.

Läs också: Stort intresse för Bjuv-fabrik

Fackordföranden Kent Ahlgren ser att vissa kan se förlängningen som någonting bra, men att de flesta ser det som förvirrande. Han tillägger att det krävs någonting riktigt lockande för den personal som Findus vill ska stanna kvar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078