23948sdkhjf

Godisgrossisten bygger ut och nyanställer

Växjöföretaget expanderar och förstärker inför beräknat uppsving.
Godisgrossisten ERT Godis invigde i veckan sina nya lokaler i Växjö och firade att lagerytan växte från 4 400 kvadrat till 6 000 kvadrat – långt ifrån starten i ett garage för 20 år sedan. Anledningen till nybygget, vilket tas i bruk direkt, är grossistens nya verksamhetsgren som vuxit fram under året.

Flera av ERT Godis kunder säljer grossistens godis, läsk och snacks genom sina hemsidor. Eftersom ERT Godis i dessa fall står för både försäljning till kund och hela logistiken har grossisten verkat som en helhetspartner till dessa. Några av kunderna beräknar att öka försäljningen under 2017, vilket gör att även ERT Godis räknar med ett större uppsving. Därför vill de även anställa 10 personer ytterligare till sin personalstyrka på 40 anställda.

– Eftersom e-handeln enligt olika undersökningar växer med runt 15 procent under år 2016 och säkerligen kommer göra det under ett antal år framöver är det väldigt viktigt för att kunna erbjuda hela kedjan av logistiktjänster till våra kunder, säger företagets vd Nichlas Ernstsson i ett pressmeddelande.

ERT Godis är en av landets största privatägda grossister av godis, snacks och läsk, och har sedan starten för 20 år sedan haft en tillväxt på cirka 10 procent årligen. Under 2016 beräknar företag nå en omsättning på 250 miljoner kronor.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094