23948sdkhjf

HKScan sätter ännu hårdare miljömål

Ska minska utsläpp från produktionsanläggningar och transporter med minus 95 procent fram till 2030.
HKScan satte sitt första klimatmål 2003 – sedan dess har de minskat sin klimatpåverkan med minus 72 procent, bland annat genom övergång till vattenkraftsel och tråg av hög andel återvunnen PET. Nu drar de åt svångremmen ytterligare och siktar mot en minskning med minus 95 procent fram till 2030.

De kommande 14 åren ska HKScan minska sina utsläpp från produktionsanläggningar, tjänsteresor och djurtransport genom flera åtgärder. Enligt företaget har de flera planer på lösningar, men ska också samarbeta med externa experter på de områden de inte själva hittat en tydlig lösning.

– Vi ska byta ut alla dieseldrivna truckar på våra anläggningar till eldrivna, efterhand som våra leasingavtal löper ut. I Halmstad byter vi till miljöfilter för att rena utsläpp från våra skåp där vi röker olika produkter. Detta gör att vi helt kan ta bort användning av naturgas på anläggningen, säger Annelie Lundell, kvalitets- och hållbarhetschef på HKScan, i ett uttalande.

HKScan använder i dag endast vattenkraftsel till produktionen, vilket stod för hälften av den tidigare minskningen. Nu ska de också titta på hur de kan utveckla egna, gröna energikällor på anläggningarna. En av lösningarna kan vara att skapa kretslopp för energi, där användning och produktion av energi kan kombineras.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.157