23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på Food Supply
Ingen bindningstid eller kortinformation krävs
Gäller endast personlig prenumeration.

Friggs pulver ger extra protein till vegetarianer

Det ekologiska pulvret i tre smaker kan tillsättas i mat för extra proteinkälla.

Ett vanligt problem som kan uppstå i samband med vegetarisk kost är en brist på vegetabiliskt protein som kan tillhandahålla essentiella aminosyror. Även Friggs har sett en ökad efterfrågan på fler vegetabiliska proteinkällor, och i samband med att allt fler går över till en vegetarisk kost lanserar de nu ett proteinpulver.

Det ekologiska och vegetabiliska proteinpulvret, som Friggs rekommenderar att blanda i exempelvis smoothies eller gröt kommer i tre smaker, solrosfröprotein & chiafrön, ärtprotein & kakao samt ärt- & solrosfröprotein med nypon.

– Trenden går mot att konsumenterna efterfrågar proteinrika produkter med kort ingredienslista, något som vi lagt stor vikt på vid produktutvecklingen. Vårt vegetabiliska proteinpulver innehåller endast 2 till 3 ingredienser, säger Petra Månsson, varumärkeschef på Friggs, i ett pressmeddelande.

De tre pulversorterna lanseras i Ica-butiker inom några veckor.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.125