23948sdkhjf

Scandinavian Organics gör biff på värphöns

Samarbetar med Coop för att ta vara på kött som annars kasseras.
Scandinavian Organics och Coop presenterar ett nytt samarbete som innebär två nya produkter i Änglamarkssortimentet gjorda på värphöns.

Vanligtvis brukar värphöns som har värpt färdigt antingen gå till förbränning eller bli djurfoder, men i och med den nya satsningen kommer Scandinavian Organics att använda köttet till att göra hönsbiffar och hönsbullar.

– Det här visar i praktiken vad vi på Coop menar med den nya vardagsmaten. Det är vardagsmat med lite mindre rött kött, som hela familjen gillar. Och dessutom är de gjorda på ett kött som tidigare bara kasserades, säger Jonatan Tullberg, chef för egna varumärken på Coop.

För att dessutom följa trenden med att äta mindre kött kommer produkterna vara av hybridsorten – förutom hönsfärs kommer de Krav-märkta och ekologiska Änglamarkprodukterna blandas ut med bruna bönor och gula ärtor.

– Vi på Scandinavian Organics är stolta och glada att bli valda som leverantör till Änglamark, och att bidra till Coops strävan att förse Sverige med god, ekologisk, nyttig och prisvärd vardagsmat, säger Nils Wetterlind, grundare och VD på Scandinavian Organics.

Scandinavian Organics, som tidigare i år vann White Guides pris som Årets smaksättare, var en av finalisterna till årets Änglamarkspris, som i slutändan togs hem av Gårdsfisk.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093