23948sdkhjf

Nu kommer den crowdsourcade bärölen

400 personer har plockat vinbären till Poppels årliga projekt.
På fredag släpps Poppels vinbärsöl för tredje året i rad. Ölen är resultatet av en insamling av bär, där cirka 400 personer donerat 900 liter vinbär till ölbryggningen. Det är mer än dubbelt så många donatorer, och fyra gånger så mycket bär som bryggeriet fick in förra året.

– För oss på bryggeriet är detta kulmen på en tremånadersperiod som kännetecknats av en oerhörd arbetsinsats av alla inblandade, men också av en fantastisk mängd glädje och passion från alla vinbärshjältar, säger Mats Wahlström, vd på Poppels Bryggeri.

Första året kom bären bara från villaträdgårdar i Göteborgs-området, vilket är hemmaorten för bryggeriet, och förra året började Poppels att sträcka ut insamlingen över hela landet. I dag, onsdag, är det smygpremiär för den crowdsourcade ölen med namnet Projekt 009 på alla svenska Bishop's Arms-pubar, och på fredag släpps 5 000 flaskor på Systembolaget.

Ölen beskrivs som en fruktig, lätt vinös Imperial Saison, med ett slipat recept som har inslag av röda och svarta vinbär, blodapelsin, honung och örter.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079