23948sdkhjf

Nya förpackningen ska simulera jordkällare

Premiumpotatisen kommer i kartong som ger längre hållbarhet.
I Svegros senaste försök att piska på utvecklingen inom potatissortimentet erbjuder de nu ett premiumsortiment i ny förpackning. I stället för plastpåse kommer potatisarna i en kartongförpackning – mörk, luftig och lik en jordkällare.

Enligt Svegro kommer den miljövänliga lådan hjälpa potatisen att hålla längre, utan några andra hjälpmedel än kartongen. Finpotatis, som sortimentet kallas består i sig av de fem sorterna Amandine, Sparris, Mandel, Cherie och en Krav-odlad ekologisk sort. Potatisen har tvättats och storlekssorterats för att säkerställa jämn tillagningstid.

– Som ledande inom potatiskategorin vill vi driva marknaden framåt, bemöta målgruppen och vara nytänkande. Det gör vi bland annat genom att lansera denna produktserie med hög kvalitet och optimal förvaring som också är praktisk, tilltalande och inte minst miljövänlig, säger Helena Olin, marknadschef och ansvarig för produktinnovation på Svegro, i ett uttalande.

Med hjälp av kartongen, som också har hål i botten för att tillåta syreintag, kommer potatisen inte att bli grön eller få groddar. De nya förpackningarna kommer till butiker vecka 45, och ligger på 900 gram.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078