23948sdkhjf

Göteborgsbutiken satsar på kamel

Erbjuder både kött och fett från kamel – hoppas utöka utbudet med mjölk.
På Moussas orientlivs kan man vara säker på att hitta sånt som inte storkedjorna har i sortimentet. Butiken satsar på ett brett utbud av världens mat, eftersom de flesta kunderna har rötter i länder på Balkan, i Mellanöstern och i Afrika.

Det senaste tillskottet är kamelkött – och inom några veckor får köttet även sällskap av mjölk från samma djur, skriver lokaltidningen Göteborg Direkt.

Köttet får butiken importera från Australien, via Dubai och Stockholm. Det gör att priset också är saftigt – drygt 170 kronor kilot kostar köttet, vars smak av butiksägaren beskrivs som en blandning mellan nöt- och viltkött. En av de storsäljande kamelprodukterna är dock lite otippad.

– Fettet från puckeln säljer vi jättemycket av. Jag tror att man lägger fettet i grytan för att få mer smak. Man kan väl säga att man äter kamel i hela Afrika och en del i Mellanöstern. Sedan finns det ju förstås kunder som bara vill testa något nytt, säger butiksägaren Khodor Tillo till Göteborg Direkt.

Inom kort hoppas butiken även erbjuda kamelmjölk, till och med i energidrycksform.

Kamelkött och mjölk finns några att få genom ett fåtal svenska nätshoppar och några extremt välsorterade köttdiskar, oftast importerade från Zimbabwe eller Australien. Men snart kan även svenska kamelprodukter finnas i utbudet.

Föreningen Angered Kamelcenter i Göteborg har nämligen i flera år planerat för ett 5 000 kvadratmeter stort kamelcenter, som både ska fungera som turistmål och kamelproducent, enligt en artikel från Göteborgs-Posten i våras.

Hittills har föreningen bara fått bygglov för ett stall, så det dröjer antagligen ännu några år innan vi ser svenskmärkta kamelprodukter.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078