23948sdkhjf

City Gross samarbetar med Oumph-skapare

Livsmedelskedjan lanserar nytt EMV-sortiment och blir dessutom först med Vegmes veganska premiumvaror.
För ungefär ett år sedan var City Gross först med att lansera det köttliknande vegoproteinet Oumph i handeln – nu är de även först med att lansera produkter från Vegme, som erbjuder ett sojabaserat veganskt sortiment.

Dessutom presenterar City Gross ett fryst sortiment under egna varumärket Favorit Vegott, utvecklat i samarbete med Oumphs skapare Food for Progress.

– Intresset för proteinskiftet ökar och vi vill ligga i framkant av utvecklingen. Därför kändes det bra att vara först med Oumph i dagligvaruhandeln och att nu följa upp med att nu vara först med de nya spännande sortimenten färsk Vegme och fryst Favorit Vegott, säger Madde Rispe, kategoriansvarig på City Gross, i ett pressmeddelande.

Nya Vegme-sortimentet, utvecklat av Gastronova, består av sojaprotein som i konsistensen ska påminna om kyckling- och fläskfilé. Med hjälp av ett egenutvecklad kallrökt vatten och ekologisk svensk kallrökt rapsolja ska produkten få en rökig smak.

Det färdigpackade sortimentet kommer i åtta olika varianter – bland annat som burgare, färs och bollar.

Samtidigt får City Gross egna märkesvara Favorit Vegott ett djupfryst sortiment, med bland annat falafel, blomkåls- och grönkålspuckar samt bönburgare. Produkterna är framtagna i samarbete med Food for Progress, som ligger bakom senaste årets succéprodukt Oumph.

Fotnot: I samband med den här artikeln har Gastronova mottagit flera frågor om de ingått ett samarbete med Food for Progress/Oumph. För att förtydliga: så är inte fallet, utan det handlar om två separata lanseringar inom City Gross-kedjans sortiment.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094