23948sdkhjf

Ulvskog: Brutalt av Findus-ägare

EU-parlamentarikern Marita Ulvskog tycker att det borde finnas "skampålar" för ägare vars agerande minskar det ekonomiska värdet av företag.
Efter beslutet att stänga ner Findus-fabriken i Bjuv och flytta tillverkningen till Tyskland, fick ägarna Nomad Foods mycket kritik. En av dem som ansluter sig är EU-parlamentarikern Marita Ulvskog (s), som är vice ordförande i utskottet för sysselsättning och sociala frågor.

Vid ett besök hos Findus fabriksanläggning i förra veckan, efter ha blivit inbjuden av fackklubben, var hon mycket kritisk mot nedläggningen, skriver näringslivssajten 8 till 5.

– Det är osedvanligt brutalt agerande av Findus ägare och jag vill inte släppa frågan. Jag ska föra ett resonemang med EU-kommissionen och tänker ställa en formell fråga för offentlig redovisning: ”Är det så här vi ska ha det?”, säger Marita Ulvskog till 8 till 5.

Ulvskog ser den här typen av ett utnyttjande av unionens öppenhet, och kallar Findus-ägarna för riskkapitalister som förstör framgångsrika företag. Hon anser nu att EU bör ställa krav på företagsägarna, men att det blir svårt att skapa ett EU-brett regelverk som förbjuder den här typen av nedläggningar.

– Men det borde finnas ”skampålar” för ägare vars agerande skapar konflikter och bidrar till att minska det ekonomiska värdet av företag och dessutom ställer medlemsländer mot varandra, säger hon till 8 till 5.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141