23948sdkhjf

Nya matleverantören parar kassen med restaurangen

Foodiebag ska slåss mot både Linas och Foodora.
Matleverantörerna blir fler och fler, och samtidigt ökar även nischerna inom den gryende branschen.

Medan andra levererar antingen matkassar och medföljande recept eller färdiglagade rätter från restauranger som annars kanske inte skulle köra hämtmat, finns det en helt ny aktör som lägger sig mitt emellan.

Nya apptjänsten Foodiebag kombinerar de båda sätten: de levererar matpaket från restauranger – utan lagad mat.

– Idén grundar sig i att vi ville förenkla för människor att laga och äta mer kvalitativ mat. Med våra fantastiska kockar och krögare som samarbetspartners strävar vi efter att erbjuda matupplevelser utöver det vanliga, säger Max Ladow, vd och grundare av Foodiebag.

Precis som Foodora, Uber Eats och Wolt använder sig företaget av en app där man kan beställa mat från restauranger, som sedan fraktas med cykel. Skillnaden, som också är likheten med Linas matkasse, är att restaurangen bara preparerat alla ingredienser och lägger med ett recept.

Några välrenommerade restauranger i Stockholm (för det är endast där tjänsten kan användas i nuläget) har redan blivit knutna till konceptet – bland annat restaurang Grodan, Brasseriet och Trattoria Montanari.

Grundarna menar att rätterna kommer kosta mindre än på restaurangerna, och bara tar en kvart att färdigställa.

– Matleveranser har ökat lavinartat i popularitet de senaste åren, vilket är en fantastisk möjlighet för oss krögare. Dock finns risken att färdiglagad mat blir skakad eller kall under transport. Med Foodiebags koncept är de förberedda råvarorna individuellt paketerade och behöver inte värmehållas under leverans, vilket gör att vi kan garantera att allt kommer fram fräscht och helt. Därmed kan vi erbjuda ett utbud av mer exklusiva maträtter utan att riskera matens kvalitet, säger Mats Broström, vd och grundare av restaurang Grodan, i ett pressmeddelande.

Tjänsten lanseras i dag, tisdag, och appen finns att ladda ner.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079