23948sdkhjf

De gör ölen till Nobelefterfesten

Skånska bryggeriet levererar fyra sorters öl till svirandet efter prisutdelningen.
Skånska Klackabackens bryggeri ska leverera öl till Nobel Nightcap, som är den inofficiella Nobel-efterfesten. Ungefär hälften av alla nobelgästerna från banketten brukar dyka upp till efterfesten, skriver Kristianstadsbladet.

Det var i samband med att Klackabacken vann porter-kategorin på Stockholm Beer & Whisky Festival som representanter för Nobelefterfesten testade bryggeriets öl – nu har de beställt fyra sorters öl för tillställningen.

– Det är en extremt noggrann urvalsprocess gällande vilka producenter de tar in så självklart ser vi det som en stor fjäder i hatten att vi finns på plats den 10 december, säger delägaren Olof Olsson till Kristianstadsbladet.

Enligt bryggmästaren Markus Annerfelt handlar det om den prisvinnande portern, tillsammans med en hallonöl, en pale ale och en IPA, rapporterar P4 Kristianstad.

Nobel Nightcap är en inofficiell efterfest, men Nobelstiftelsen måste bland annat godkänna inbjudningar och ha kännedom om temaplanering. Fyra olika stockholmska studentkårer turas om att ha ansvaret för festen – i år är det Tekniska Högskolans studentkår som arrangerar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079