23948sdkhjf

Kronfågels fabrik i Kristianstad får vänta

Det nygamla slakteriet som ska leverera 20 miljoner kycklingar om året har ännu inte fått tillstånd.
För fem år sedan ville Kronfågel dra ner på verksamheten i sitt slakteri utanför Kristianstad, på grund av låg efterfrågan av kyckling. Eftersom lokalerna inte var i toppskick valde man att flytta hela produktionen till sin fabrik utanför Katrineholm, vilket innebar att 100 personer sades upp.

Efter att efterfrågan på kyckling vuxit sig allt starkare kom i våras beslutet att Kronfågel öppnar i Kristianstad igen, vilket skulle leda till ungefär lika många nyanställningar.

– Många har tolkat det som att vi gjorde fel då, och att det därför vi öppnar i där igen. Men det var rätt beslut då att stänga och i själva verket var det en slump som gjorde att det blev Kristianstad den här gången, säger Jenny Fridh, kommunikationschef för Kronfågel, till SVT Nyheter Skåne.

Planen att öppna slakteriet i en 13 000 kvadratmeter stor lokal som tidigare använts av sopptillverkaren Campbell skulle realiseras i slutet av 2016, men nu visar det sig att tillståndsprocessen tar längre tid än väntat.

– Vi upplever att vårt samarbete med Kristianstads kommun är mycket bra och vi är övertygade om att Länsstyrelsen kommer att godkänna Kronfågels tillståndsansökan för etablering i Karpalund, meddelade Magnus Lagergren, vd på Kronfågel, i ett pressmeddelande i förra veckan.

Så enkelt blev det alltså inte och nu satsar Kronfågel på att öppna det nya slakteriet under andra halvåret 2017, skriver SVT Nyheter Skåne.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094