23948sdkhjf

Svensk ginproducent är bäst i världen

Tog hem prestigefyllt pris i tuff konkurrens.
Sedan starten 2012 har den lilla svenska producenten Hernö Gin stadigt byggt på sitt internationella rykte. På International Wine och Spirits Competition, världens största och mest prestigefyllda sprit- och vintävling, har Hernö Gin lyckas ta hem flera stora pris de senaste åren.

I konkurrens med 150 gindestillerier kammade Hernö Gin i år hem priset för Årets ginproducent, vilket kompletterar prisskåpet jämte trofén för världens bästa gin för en gin och tonic som Hernö fick tidigare i år. Det är också en fin uppföljning på förra årets prisutdelningar, där de fick priserna Årets småskaliga destilleri samt "Contemporary gin trophy".

Sedan lanseringen 2012 har Härnösands-destilleriet förärats över 40 internationella master- och guldmedaljer.

– Jag ödmjuk inför att åter igen få en utmärkelse i absoluta världsklass för min gin. Jag ser alla utmärkelser Hernö har fått de senaste fyra åren som bevis på en exceptionellt gin som förändrar uppfattningen om vad gin handlar om, säger Jon Hillgren, vd och grundare av Hernö Gin Distillery.

Årets gala bjöd på hårdare konkurrens än någonsin, då antalet tävlande i ginkategorin gått upp med 200 procent sedan 2013.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078