23948sdkhjf

Wapnö: Låt nötkött få äggstämpel

Gårds-vd:n anser att betalningen för kött och mjölk borde utgå ifrån produktionsmetoden.
De lokala, mindre mejerierna blir allt fler, vilket också innebär en större variation i produktionsmetoderna. I ett uttalande från Wapnö Gårds vd Lennart Bengtsson, lyfter han frågan om varför det inte finns en skillnad i prissättning mellan mjölk och kött från kor som är uppbundna och de som går fria.

Enligt Bengtsson borde alltså betalningen för produkterna från kon varieras beroende på produktionsmetod, likt äggproduktionen, där det tydligt görs skillnad på ägg från burhöns och frigående höns.

– Faktum är att vi har möjlighet att rata ägg från burhöns, men vi måste säga ok till all mjölk som blandas från uppbundna och frigående kor. För nötkött är det likadant och allt har samma pris där konsument inte vet om djuret har varit frigående eller uppbundet. Inom ägg har man lyckats att ta olika priser beroende på produktionssystem, säger Wapnös vd Lennart Bengtsson.

Wapnö lanserade tidigare i höst sitt "miljökött", där gården garanterar att nötköttet kommer från djur som aldrig fått antibiotika.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11