23948sdkhjf

Andelsköttet sprider sig till Stockholm

Cowfunding tar första steget utanför Skåne.
Cowfunding, företaget som ligger bakom den första crowdfunding-plattformen för att köpa andelar i kor, utökar verksamheten och etablerar sig i Stockholm.

Företaget grundades i mars 2015, och erbjöd från början en eller flera andelar i kor från skånska gårdar. Nu erbjuder företaget även andelar i gris i Skåne. När kon är fullt finansierad – det vill säga, när alla styckdetaljer är bokade – skickas kon till ett lokalt slakteri där den hängmöras, styckas, förpackas och levereras hem till kunden.

Läs också: Andel i skånska kor blir kött till dörren

Ett av syftena är att ge konsumenten en inblick i varifrån köttet kommer.

– Kunden kan försäkra sig om exakt vilket nötkött de äter och känna sig säker på dess ursprung, hantering och kvalitet, sa Gertjan Dieleman som är delägare i bolaget, till Food Supply i samband med lanseringen förra året.

Nu utökar alltså Cowfunding sitt område, och erbjuder andelar i Stockholm. Den första kon kommer från uppfödaren Simtuna Prästgård, och är en stut av rasen Hereford. Vid tillfället när artikeln skrivs finns fortfarande 17 andelar kvar av kon. En andel består av cirka 5 kilo. Leveransdatum är enligt Cowfunding beräknat till 30 november.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094