23948sdkhjf

De ska bli Norrlands första kycklingproducenter

Charkjätten vill utveckla sortimentet – ser enorm potential.
Nyhléns Hugosons, som är en av Norrlands ledande aktörer, har sedan länge etablerat en stor, egen tillverkning av lokalproducerade kött- och charkprodukter. Nu vill det Luleå-baserade företaget utöka sortimentet med kyckling och bli Norrlands första kycklingproducenter, skriver Norrländska Socialdemokraten.

Det började tidigare i år när Mikael Hugoson, delägare i Nyhléns Hugosons, tillsammans med Viktor Boman, vd:n för äggföretaget Klöverbergsgården, fick bidrag för att utföra en förstudie angående norrländsk kycklingproduktion.

– Det finns en efterfrågan och i stället för att köpa kyckling söderöver kan vi föda upp dem häruppe, sade Viktor Boman i mars till Land Lantbruk.

Då skulle marknaden och intresse från potentiella uppfödare undersökas. Och det verkar som om gensvaret inte låtit vänta på sig, då Nyhléns Hugosons hoppas få ihop mellan 10-20 uppfödare som ska leverera kycklingar.

– Det är extremt spännande. Det är en helt ny bondenäring här i norr och det finns en enorm potential. Vi är övertygade om att norrbottningar och norrlänningar är intresserade av att köpa norrländsk gårdskyckling, säger Magnus Nilsson, vd för Nyhléns Hugosons till NSD.

Företaget beräknar att produktionen, som även kan komma att innefatta förädling till korv och pålägg, ska vara igång under 2018.

Nyhléns Hugosons bildades efter att charkföretagen Nyhléns och Hugosons slogs samman 2005. Koncernen, med Alviksgården Lantbruks; Nyhléns & Hugosons Chark samt Nyhléns & Hugosons Kött, har cirka 230 anställda och omsatte över en halv miljard 2015.
Kommentera en artikel

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078