23948sdkhjf

Man död efter olycka på livsmedelsfabrik

En person har dött efter att ha blivit klämd i en maskin på Atrias fabrik i Borås.
På fredagsförmiddagen inträffade en allvarlig olycka på Atrias livsmedelsfabriken i Borås. En av fabrikens anställda klämdes allvarligt i en maskin, vilket ledde till hans död, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Enligt Borås Tidning försökte man återuppliva mannen på plats innan han fördes till sjukhus, där en läkare konstaterade att mannen dött av skadorna. Gustaf Lantz, utredningsbefäl på polisen i Borås, säger i en kommentar till tidningen att mannen ska klämts över bröstkorgen i en maskin.

– Vi är otroligt ledsna över det som har inträffat och våra tankar går till vår drabbade kollega och hans familj. Produktionen är stoppad och vår platschef har samlat personalen, sade Tomas Back, vd för Atria Scandinavia, i ett pressmeddelande på fredagseftermiddagen.

Atria meddelar också att man anmält olyckan till polis och arbetsmiljöverket, samtidigt som man startar en egen intern utredning.

För cirka två år sedan dog en kvinna på företagets fabrik i Tranås efter en liknande olycka. Atrias kommunikationschef Sara Andersson säger till Borås Tidning att man under det senaste året investerat tio miljoner i säkerhetsarbete, bland annat i utbildning av personal och fler skyddsronder.

– Jag har inga detaljer kring vad det är som har hänt i Borås, men det är anmärkningsvärt att det är andra gången på kort tid som det inträffar en dödsolycka på Atria, säger Gerald Lindberg, andra ordförande på Livsmedelsarbetarförbundet, till Borås Tidning.

I en kommentar till Expressen säger utredningsbefälet Gustav Lantz att olyckan kommer att utredas av enheten för arbetsmiljö i Göteborg som ett arbetsmiljöbrott.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062