23948sdkhjf

Vegoföretag bygger fabrik efter norskt avtal

Ytterligare genombrott för Gastronova – tecknar avtal med ledande norsk grossist.
Företaget Gastronova, med bland annat vegomärket Vegme, har landat ett stort avtal som leder till Norgelansering – och en ny fabrik. Nyligen tecknade man nämligen ett avtal med norska Bama Gruppen, som under året kommer att bistå med marknadsföring, försäljning och distribution av Vegme-produkter i hela Norge.

Det nya avtalet innebär att Gastronova bygger en ny fabrik i Lindesberg för att kunna skala upp produktionen av Vegme-produkterna, vars utbud består av färsk och fryst sojaprotein smaksatt med bland annat kallrökt vatten och kallrökt rapsolja.

– Det har verkligen varit några fantastiskt spännande år när vi har utvecklat våra varumärken Äkta Rök och Vegme, men samtidigt – som med allt entreprenörskap – bitvis tufft. De här avtalen gör att vi kan få volymförsäljning och samtidigt lära oss nya saker, säger Lasse Schönemyr, delägare och en av kockarna påGastronova.

Tidigare har man slutit avtal med Bergendahls, som innebar en lansering av företagets vegetariska färs, grytbitar och "pulled" Vegme i kedjans City Gross-butiker. Man har även avtal med andra stora aktörer i form av Menigo, Lantmännen, Martin & Servera och Grönsakshallen Sorunda.

I och med avtalet med Bama Gruppen tar man samtidigt plats i det svenska utbudet av färdigmat från Nordic Lunch, ett dotterbolag till det norska företaget.

– För Nordic Lunch betyder samarbetet ett mycket intressant tillskott till vår produktportfölj, säger Nordic Lunchs vd Stefan Granlund i ett pressmeddelande.

Fabriken planeras stå färdig framåt hösten och de första produkterna i samarbetet når marknaden i juli.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.345