23948sdkhjf

Axfood: "Tog ytterligare marknadsandelar"

Vd Klas Balkow rapporterar bra tillväxt – i övrigt är siffrorna enligt förväntan.
Axfood har sedan tidigare gett prognosen om att årets rörelsevinst kommer att vara i linje med förra året. I och med presentationen av kvartalsrapporten i dag visar det sig stämma, åtminstone baserat på årets första tre månader.

Koncernens nettoomsättning uppgick till 10,63 miljarder kronor, vilket motsvarar en ökning på 3,2 procent jämför med förra årets första kvartal. Rörelseresultat hamnade på 397 miljoner kronor, motsvarande en en rörelsemarginal på 3,7 procent. Resultaten gör också att man upprepar sin tidigare prognos om att rörelseresultatet för helåret 2017 kommer att vara i linje med 2016 års 1,9 miljarder kronor.

Enligt Klas Blakow, som tillträdde som vd och koncernchef i mitten av mars, har både kalendereffekten och köpen av Mat.se samt Eurocash påverkat kvartalssiffrorna negativt. Samtidigt ser man att alla koncernens verksamheter utvecklats stabilt.

− Axfood visade bra tillväxt på en annars ljummen marknad. Med en försäljningstillväxt på över tre procent tog Axfood ytterligare marknadsandelar under första kvartalet. Alla koncept fortsatte växa och visade stabil lönsamhet, skriver vd Klas Balkow i rapporten.

I övriga händelser meddelar Axfood att man konsoliderar Eurocash i koncernen från och med 1 april, samt att man beslutat om återköp av högst 200 000 aktier kopplat till det långsiktiga aktiebaserade incitamentsprogrammet. I dag har Axfood inget innehav av egna aktier.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094