23948sdkhjf

Fortsatt kräftgång för HK Scan

Senaste delårsrapporten uppvisar fortfarande förlust för koncernen.
I HK Scans senaste delårsrapport visar koncernen upp en förlust på 8,2 miljoner euro för årets tre första månader, vilket innebär att koncernens lönsamhetsproblem håller i sig.

Koncernens vd Jari Latvanen uttrycker ett missnöje över resultatet, där både rörelseresultat och kassaflöde pekar neråt, och hänvisar bland annat till försämrade marginaler i Finland.

– Detta beror främst på minskade försäljningsmarginaler inom kategorin bearbetade produkter i Finland, samt ökade administrativa kostnader i samband med processen att ta fram nya arbetssätt, säger vd Jari Latvanen i ett pressmeddelande.

När man i februari varslade 150 personer inom koncernen sade man också att verksamheten i Sverige var en besvikelse, främst på grund av minskade marknadsandelar. En av anledningarna uppgavs vara en låg tillgång av nötkött, något som till viss del håller i sig även till denna delårsrapport.

– Vi såg en viss återhämtning i försäljningen av nötkött och kategorin bearbetade produkter i Sverige, säger Jari Latvanen.

Även omsättningen för första kvartalet minskade jämfört med samma period förra året – från cirka 439 miljoner euro till drygt 420 miljoner euro.

Prognosen för årets totala rörelseresultat beräknas fortfarande att nå samma nivå som för 2016 (13,2 miljoner euro).

I samband med delårsrapporten meddelade man också att 160 anställda inom koncernen sägs upp.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.125