23948sdkhjf

HK Scan skär ner på flera orter

50 planerade uppsägningar blir till slut 19 efter omplaceringar och MBL-förhandlingar.
Efter minskad omsättning och rörelseresultat, bland annat till följd av höjningar av råvarupriserna på svenskt gris- och nötkött, meddelade HK Scan att omkring 50 anställda inom tjänstemannaorganisationen i Sverige skulle varslas.

Under tisdagen meddelade koncernen att den slutliga siffran blev 19 anställda, efter att MBL-förhandlingarna avslutats.

– Antalet är lägre än det som kommunicerades den 8 februari tack vare omplaceringar till andra tjänster, naturlig rotation och pensionsavgångar, säger HK Scans HR-direktör Alexandra Berglund i ett uttalande.

Tolv av tjänsterna som berörs är i Stockholm, fyra i Skara, två i Kristianstad samt en i Halmstad. Enligt HK Scans Sverigechef Sofia Hyléen Toresson ser man att företaget blir mer resurseffektivt genom omstruktureringen, där fokus ska ligga på att implementera en ny, mer marknadsinriktad strategi.

– Minskningen innebär att vi anpassar vårt företag till rådande marknadssituation. Med omstruktureringen skapar vi en stark marknadsinriktad organisation med fokus på att möta våra kunders och konsumenters efterfrågan, säger Sofia Hyléen Toresson, som samtidigt tillägger att det är mycket tråkigt att behöva säga upp medarbetare.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094