23948sdkhjf

Bryggeriets passning till Trump

Skotska Brewdog ska placera bar exakt på gränsen mellan Mexiko och USA – den planerade platsen hålls hemlig tills vidare.
Skotska bryggeriet Brewdog har ända sedan starten gjort sig kända för sina uppseendeväckande tilltag: från skämt som kostar bryggeriet multum till eget hotell med ölkranar på rummen .

Bryggeriets senaste utspel är av mer politisk karaktär – nyligen avslöjade man att det finns planer på att bygga en bar, mitt på gränsen mellan USA och Mexiko.

Under parollen "Make beer, not walls", anspelar man på amerikanska presidenten Donald Trumps löfte om att bygga en mur mellan länderna för att stoppa den illegala invandringen från Mexiko till USA.

Enligt en av bryggeriets grundare vill man uppmärksamma bryggeriets värderingar – samarbete och inklusion – samtidigt som man tar ställning mot muren.

– Vi kommer att ansöka om officiell tillåtelse från de lokala myndigheterna för placeringen av baren och ta hänsyn till eventuella byråkratier, men jag antar det blir lite svårare att bygga en mur om det står en BrewDogbar mitt i vägen. Vi planerar dock att ställa baren där oavsett, tills någon ber oss att flytta på den, säger medgrundaren James Watt i ett pressmeddelande.

Exakt var baren, som kallas "The bar on the edge", kommer att placeras vill man inte avslöja, utan nöjer sig med meddela att ena halvan kommer vara i amerikanska delstaten Texas och andra halvan i mexikanska delstaten Chihauhua.

Själva gränsen kommer att markeras med en streckad linje genom baren, där man på den mexikanska sidan serverar amerikansk öl och mexikansk öl på den amerikanska sidan.

Enligt James Watt ser man baren som "vår markering i sanden, ordagrant". Uppförandet av baren planeras redan under augusti.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.047