23948sdkhjf

Continental Bakeries nya satsning på plats

Nu har kakföretaget installerat ny produktionslinje i fabriken, något som lett till nyanställningar och nya produkter.
Continental Bakeries North Europe, med varumärket Gille, har under året gjort en satsning. I fabriken i Örkelljunga har man installerat en ny produktionslinje, vilket också inneburit att man behövt anställa 40 personer till.

Produktionslinjen är nu på plats, med nya anställda på företagets två fabriker. På det följer även produktionen av de nya kaksorter som man testade i mindre skala tidigare i år.

– Vi har börjat producera och lansera en del nya kakor men vi har också nylanserat kakor vi redan har. Bland annat har det blivit fler sorter av de svenska småkakorna men också chokladflarn i nya tappningar, som mint och en mörkare med mandel, säger Mikael Carlsson, vd för Continental Bakeries North Europe, till sajten 8 till 5 .

De nya anställningarna innebär nu att man har totalt 220 anställda på fabrikerna i Åsljunga och Örkeljunga.

Företaget, som tidigare gick under namnet Gillebagaren och sedan 2008 är en del av den holländska koncernen Continental Bakeries, exporterar i dag till ett trettiotal länder, men ser fortfarande den största omsättningen på svenska marknaden. Där man beräknas ha en andel på cirka 35 procent av den svenska småkaksmarknaden.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.347