23948sdkhjf

Kaktillverkaren Gille får nya ägare

Franskt kexbolag blir majoritetsägare.

Den skånska kaktillverkaren Gille blir med nya ägare när Continental Bakeries, där Gille ingår, får ny majoritetsägare. Det är det franska kexbolaget Biscuit International som köper upp samtliga andelar från nuvarande majoritetsägare Goldman Sachs, det framgår av ett pressmeddelande.

Det föreslagna uppköpet av Continental Bakeries är en gamechanger för Biscuit International. Continental Bakeries är väldigt väletablerad företag i Europa och deras tillskott till vår grupp kommer att vara transformerande och dra nytta av en stark strategisk passform när det gäller produkt och geografisk komplementaritet. Transaktionen kommer att bli en betydande milstolpe i vår strävan att bli den europeiska ledaren för private label-kex, till förmån för våra europeiska kunder och deras konsumenter, säger Giampaolo Schiratti, för vd Biscuit International i pressmeddelandet.

Gille som grundades i Örkelljuna på 1960-talet har idag två fabriker, en i Örkelljunga och en i Åsljunga och står idag för cirka 40 procent av alla småkakor som säljs i Sverige.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.113