23948sdkhjf

Paulig och Fazer med i Keskos Alibaba-avtal

Finska dagligvarukedjan inleder samarbete med kinesiska nätjätten Alibaba och startar egen e-butik med finska livsmedel.
Kesko, som har cirka 1 000 dagligvarubutiker i Finland, har nyligen gjort klart ett avtal med Alibaba. Avtalet innebär att man startar en egen nätbutik på den kinesiska nätjättens plattform Tmall, i samarbete med flera finska livsmedelsaktörer.

Satsningen, som ska göra varorna tillgängliga för plattformens dryga 460 miljoner årliga användare, inkluderar livsmedel från företag som Paulig, Fazer och Valio, tillsammans med produkter från Keskos egna varumärke Pirkka.

Enligt Mikko Helander, Keskos vd och koncernchef, har man länge importerat kinesiska livsmedel och varor vilket gör att man ser lansering och export som ett naturligt steg.

– Vi vill spela vår roll i att främja exporten av finska livsmedel till internationella marknader. Kina har världens största och mest avancerade näthandel för livsmedel, från vilken vi kommer ta med oss viktiga lärdomar, säger han i ett pressmeddelande.

Enligt Kesko har leveranser redan börjat skeppas och kan nu beställas via Alibabas nätverk. Framöver siktar man mot att öka utbudet av finska varor på plattformen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125