23948sdkhjf

Menigo och Kronfågel i smaksamarbete

Genom ett foderexperiment tillsammans med kockar vill man utveckla smaken i kyckling.
Kronfågel och Menigo har startat ett experiment tillsammans med kockar från restaurangerna Långbro Värdshus och Den Gyldene Freden, för att med olika foder förändra smak och textur i kycklingproducentens produkt Bosarpkyckling.

Genom att lägga om fodret för kycklingarna kan smaken ändras, vilket öppnar för restauranger och kockar att själva välja mer hur kycklingen smakar. I det här fallet har man testat att ge kycklingarna ekologiska morötter och grönkål utöver den vanliga kosten bestående av bland annat raps, åkerböna och ärtor – ett experiment som man nu vill få feedback på.

Förutom de inblandade restaurangerna, som under de närmsta två veckorna kommer att servera kycklingen, har även fler restauranger valt att beställa råvaror ur den tusen kycklingar stora testgruppen.

Framöver hoppas man från Kronfågels sida att experimentet ska leda till fler samarbeten, där nya smaker kan utvecklas genom fodret.

– Det är nya naturliga ekologiska grödor eller grönsaker vi pratar om, sådant som kycklingarna gillar, säger Charlotte Rosta, brand manager på Kronfågel, i ett pressmeddelande.
Kommentera en artikel

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094