23948sdkhjf

Medieprofil till Coop Värmlands styrelse

Tidigare chef för bland annat Sveriges Radio och Stampen.

Under en extra föreningsstämma i Coop Värmland beslutades det att Lena Larsson nu tar plats i bolagets styrese.

Lena Larsson arbetar idag som vd för BBgruppen i Karlstad och är ekonom i botten.
Hon har en lång erfarenhet både som chef, vd och styrelseledamot i företag såsom Ericsson, Värmlands Folkblad, Clarahälsan, Stampen Media, Sveriges Radio, Karlstad Universitet och Länsförsäkringar Värmland.

– Coop Värmland är inne i en utmanande förändringsresa, säger Lena Larsson. Jag är ödmjuk inför utmaningen och ser fram mot att få bidra med det jag kan för att vi ska klara av det vi står inför. Jag brinner för det medlemsägda och det regionala samtidigt som jag ser betydelsen av standardisering och att dra nytta av storskalighet, säger Lena Larsson i ett pressmeddelande.

Den extra föreningsstämman var sedan tidigare påkallad på grund av stadgeförändringar med en förändrad ägarstyrning. Förändringar som i huvudsak består i att förvaltningsrådet upphör som begrepp vilket bl.a. innebär att föreningsstämman direkt väljer styrelsen.

Vid den extra föreningsstämman valdes även Ann-Kristine Johansson till ordförande och som ledamöter valdes, förutom Lena Larsson, Leif Olsson, Erik A Eriksson, Olle Eriksson och Mikael Wallteg. Fackliga representanter i styrelsen är Kent Jansson, Linda Pettersson med Doris Jonsson som ersättare.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062