23948sdkhjf

Här är ölet som är gjort av brödsvinn

Som ett steg i att motverka matsvinn, har Hemköp inlett ett samarbete med Tristam Stuart och lanserat ett öl gjort på gammalt bröd.
Matsvinnsexperten Tristram Stuart har tillsammans med Hemköp tagit fram ett ”svinnöl”, skriver företagen i ett pressmeddelande. Lansering har redan skett i Storbritannien och nu står Sverige på tur.

Vad som gör ölet "Bröggd" speciellt är att det baseras på brödsvinn från Dafgårds. Ölet bryggs på Qvänum bryggeri, i samarbete med det internationella ölvarumärket Toast, och finns sedan igår tillgängligt i sju butiker i Lidköping och Stockholm. Idén är att lansera ölet på nationell nivå.

– Vi välkomnar initiativ som kan förnya vårt sortiment samtidigt som vi tar tillvara på råvaror som annars skulle ha kasserats, säger Sven Skarlöv, försäljningschef på Hemköp, i pressmeddelandet och fortsätter:

– Öl bryggt på bröd är ett första steg och vi hoppas att fler leverantörer hakar på inom olika områden. Tillsammans minskar vi matsvinnet inom dagligvarubranschen.

För varje såld flaska går dessutom en krona till Feedback – en välgörenhetsorganisation som jobbar för att bekämpa globalt matsvinn.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109