23948sdkhjf

Lagafors skaffar distributör för Nordamerika

Amerikanska Birko blir distributör och återförsäljare av Laholmsföretagets hygienlösningar – något som blir Lagafors första steg in i regionen.
Lagafors kommer till USA, efter att man tecknat ett samarbetsavtal med amerikanska Birko Corporation – en rikstäckande rengöringsleverantör till flera olika livsmedelsbranscher, som nyligen fick priset som årets leverantör av branschorganisationen North American meat institute.

De kommer nu fungera som distributör och återförsäljare av Lagafors produkter i USA, som kommer gå under namnet "Birko by Lagafors". Produkterna kommer även att säljas mot Kanada och Mexiko.

– De delar våra värderingar och vår syn på miljöfrågor, personalsäkerhet och livsmedelshygien. Därtill har de inarbetade kontakter över hela kontinenten och en säljkår som gärna vill komma igång, säger Martin Johansson, exportansvarig på Lagafors, i ett pressmeddelande.

Genom avtalet får man självklart tillgång till en stor marknad, men också en marknad som har "stor förbättringspotential" vad gäller rengöringsområdet, uppger Martin Johansson vidare. Samtidigt påpekar han att det inte dras för stora växlar efter det nya avtalet:

– Än så länge har vi ”bara” skrivit ett samarbetsavtal. Vi har ännu inte gjort någon affär eller sett något resultat. Men vi är förväntansfulla och tror att detta första steg över Atlanten kommer att följas av fler och generera många spännande nyheter framöver.

Samarbetet inleds redan nästa vecka, då Birko kommer att skicka över representanter i samband med att Lagafors ställer ut på Anuga-mässan i Köln. Där kommer Laholmsföretaget också bland annat att presentera den nya version av loggningssystemet Logtrace system (LTS).

I kombination med företagets andra produkter kan man genom systemet hålla koll på vad som har genomförts under rengöringsprocessen – bland annat vattenförbrukning, temperatur samt vilken kemisk lösning som har använts. Via detta ska man även kunna sätta larmgränser för till exempel en för hög vattentemperatur, varpå ansvarig meddelas med sms från systemet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094