23948sdkhjf

Hon är Sevans nya vd

Familjeföretaget rekryterar första externa vd:n – internt.

Sevan, företaget som specialiserat sig på mat från Mellanöstern, har rekryterat Julia Kronlund som företagets nya vd, vilket gör henne till familjeföretagets första externa vd.

– Det känn så jäkla kul, jag har arbetat för det här i flera år, säger Julia Kronlund till Fri Köpenskap.

Julia Kronlund har tidigare arbetat för Arvid Nordquist och nu senast som försäljnings- och marknadsdirektör för Sevan och hon ser stor potential för företagets produkter på den svenska marknaden.

– Sevans existensberättigande på den svenska marknaden är just mat från mellanöstern och det ska vi fortsätta satsa på, fast i ny tappning.

– Det vi kommer att satsa på mest framöver är framförallt hummus som är en enorm marknad i resten av världen men som ännu inte utvecklats i Sverige, tillägger hon.

Enligt Julia Kronlund är hummus, genom att vara både veganskt, proteinrikt och bestående av nyttigt fett, en produkt som ligger helt rätt i tiden.

– I dag finns det hummus att köpa på marknaden men det är mest i originalutförande men vi ser hur det kan utvecklas med rödbetshummus på mackan, proteinrik hummus innan gymmet eller varför inte chokladhummus till efterrätt?

Julia Kronlund kommer att officiellt tillträda posten som vd för Sevan den 1 maj i år.

Artikeln är en del av vårt tema om På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078