23948sdkhjf

Svensk tar hög post i europeisk branschorganisation

Livsmedelsföretagens Nicklas Amelin utses till ordförande i Food Drink Europes kommitté för livsmedelslagstiftning.
I och med att Nicklas Amelin utses till ordförande för europeiska branschorganisationen Food Drink Europes kommitté för livsmedelslagstiftning ("Food and consumer policy committee") blir han också den första svensken att sitta på posten.

Kommittén är en av fyra inom Food Drink Europe, där europeiska livsmedelsindustrins ståndpunkter gällande EU:s livsmedelslagstiftning samlas in och bearbetas. Tillsammans med de olika kommittéernas expertgrupper bidrar man till hur organisationen ställer sig i nyckelfrågor, vilket efter beslut sedan kommuniceras ut till europeiska och internationella beslutsfattare.

Inom kommittén arbetar man med frågor inom EU:s regelverk gällande bland annat närings- och hälsopåståenden, livsmedelssäkerhet, "novel foods" och livsmedelsförpackningar, för att nämna ett urval.

Nicklas Amelin har sedan 2014 arbetat som Livsmedelsföretagens EU-expert och utnämningen möts positivt av den svenska branschorganisationen:

– Vi är mycket stolta över Nicklas som vi vet kommer att göra ett fantastiskt jobb som ordförande. Vi är också väldigt glada att Livsmedelsföretagens satsning på att flytta fram positionerna inom Food Drink Europe har gett så snabba resultat och att vi nu har en ännu bättre utgångspunkt för att tillvarata våra medlemmars intressen i det viktiga arbete som sker i Bryssel, säger Björn Hellman, vd för Livsmedelsföretagen i ett pressmeddelande.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078