Fazer och finländska Sulapac har nyligen startat ett samarbete där målet är att ta fram hållbara livsmedelsförpackningar – fria från plast och biologiskt nedbrytningsbara.
Samarbetet bygger på Sulapacs förpackningslösning, gjord på träspån från hållbart skötta skogar. Med hjälp av Fazer får bolaget stöd i att fortsatt forska kring och utveckla materialet, samt anpassa det till användning även för livsmedel.
Resultatet beräknas lanseras till jul, då Fazer planerar att använda materialet till en konfektyrask som släpps i samband med årets julsäsong.
– Vi börjar med premiumprodukter, men målet är att göra Sulapacs material tillgängligt för kunder runtom i hela världen, säger Suvi Haimi, Sulapacs grundare och vd.
Läs också: Fazer värvar Ica-direktör
Enligt Fazer är samarbetet ett steg i arbetet för att minska andelen förpackningsmaterial som används, särskilt plast.
Läs också: Enorm förpackningsaffär på gång
Man menar även att den här typen av forsknings- och utvecklingssamarbeten är del av strategin, där bolaget vill verka för mer omfattande och transparenta samarbeten med universitet, företag verksamma inom andra områden samt nya startups.
– Fazer kan erbjuda stark konsument- och livsmedelskompetens till intressanta startups, säger Päivi Juolahti, chef för Fazers forsknings- och innovationsenhet.
Samarbete ska ge plastfria livsmedelsförpackningar
| Av Niklas Kallin Thander | Tipsa redaktionenPressbild/Sulapac

Förpackningar från Sulapac.
Pressbild/Sulapac
Pressbild/Sulapac
Fazer och Sulapac arbetar tillsammans för framtagandet av plastfria och biologiskt nedbrytningsbara förpackningslösningar.
Kommentarer (0)