23948sdkhjf

Stora nedskärningar planeras hos HK Scan

Drygt 200 anställda i den finska verksamheten varslas när HK Scan inleder sparprogram.
Totalt kan upp till 211 personer sägas upp i samband med att HK Scan justerar sin produktionsverksamhet i Finland. Syftet är att öka produktiviteten och konkurrenskraften, meddelar bolaget i ett pressmeddelande.

Man inleder nu förhandlingar som gäller för personal inom produktion och logistik på anläggningarna i orterna Vanda, Forssa, S:t Michel, Pemar och Outokumpu.

Varslet gäller inte personal vid den nybyggda anläggningen i Rauma, som startade sin verksamhet i slutet av 2017. Bolaget framhåller att varslet inte gäller personal anställda som tjänstemän eller i chefspositioner.

– Vårt mål är att märkbart öka flexibiliteten och effektiviteten i vår produktion, och på så sätt stärka vår konkurrenskraft samt öka lönsamheten, säger verksamhetschef Sami Sivuranta, (executive vice president för operations) vid HK Scan, i ett pressmeddelande.

Köttjätten tillägger att programmet också kan innebära vissa förändringar i avtalen för anställda inom produktionen. Ytterligare detaljer kommer ges i samband med att förhandlingarna framskrider.

HK Scan har under det senaste året lagt flera varsel i de länder man har verksamhet (Finland, Sverige, Danmark och Baltikum), och i maj förra året sades totalt 106 personer upp. I dagsläget har HK Scan omkring 7 300 anställda.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109