23948sdkhjf

Kronfågel och KLS Ugglarps i samarbete

"Detta kommer att skapa en solid grund för gemensam tillväxt"
Konverteringen till hälsosamma och klimatvänliga alternativ har nu även nått den svenska charkdisken. Efterfrågan på förädlade produkter baserade på kycklingråvara ökar stadigt då konsumenter allt oftare väljer kycklingkorv, kycklingbacon och kycklingpålägg.

För att förse marknaden med högkvalitativa och svenska kycklingcharkprodukter har Kronfågel valt att ingå ett produktionssamarbete med KLS Ugglarps. Samarbetet innebär att Kronfågel ansvarar för produktinnovation, försäljning och marknadsföring medan KLS Ugglarps ansvarar för produktionen.

– Kronfågel ser en tillväxt på över 10 procent inom charksegmentet och allt pekar mot att konsumenttrenden är en beteendeförändring. När vi erbjuder riktigt bra alternativ till de traditionella charkuterierna, blir det mer av en rutin för människor att välja produkter baserade på kycklingråvara, säger Magnus Lagergren, vd Kronfågel AB, i ett pressmeddelande.

– Genom samarbetet med Kronfågel gifter vi ihop Kronfågels innovationshöjd med vår effektiva produktionsprocess, vår långa erfarenhet och hantverk inom chark. Detta kommer att skapa en solid grund för gemensam tillväxt i en för oss ny kategori, kommenterar Jonas Tunestål, vd på KLS Ugglarps.

Samarbetet påbörjas i januari 2019.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
När kommer fastsatta korkar på mejeriförpackningar?
Bättre än väntat för Cloetta
Hammars gör sitt första förvärv – köper bryggeri
Stora mängder grödor blir aldrig mat
Trots hinder, industrin vill använda mer bioplast
IVL fortsätter leda arbetet mot matsvinn: Fler tunga samarbetspartners
Andra Nordiska Medier
Fri Köpenskap
RS & FastFood
Packnet

Sänd till en kollega

0.109