23948sdkhjf

Stal kött – och ville ha pengar tillbaka

Kvinna försökte reklamera stöldgods i butiker.

En kvinna i 30-årsåldern stal kött i en Willys-butik i Västerås i början av september för nästan 1 300 kronor som hon sedan återvände till butiken med för att reklamera köttet, vilket hon lyckades med, det skriver VLT.

Läs också: Maxi ökade mest bland Ica-butikerna i juni

En vecka senare försökte sig kvinnan på en liknande stöt riktat mot en Ica-butik i Västerås där kvinnan stal andra varor samt kött för 4 500 kronor varav hon försökte sig på samma manöver som på Willys för 2 000 kronor.

Den här gången lyckades knepet inte då personalen fattade misstanke, delvis på grund av varornas värde varpå det avslöjades att kvinnan inte köp köttet.

Nu åtalas kvinnan för båda stölderna och sitter för tillfället häktad då hon i slutet av september försökte samma knep i en Coop-butik i Huddinge, där hon misslyckades.

Kvinnan försökte även stjäla kläder samt byta prislappar på varor i två KappaAhl-butiker i Uppsala respektive Huddinge och blev våldsam då hon ertappades med stälderna, både mot personal och tillkallad polis.

Nu åtalas hon vid Södertörns tingsrätt och rättegången planeras till november i år. Kvinnan förnekar i polisförhör samtliga brott.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Redaktionen rekommenderar

Sänd till en kollega

0.156