23948sdkhjf

Årets livsmedelshalvdag på Empack

| Av Marcus Petersson | Tipsa redaktionen

Konferensen för alla verksamma förpackningsutvecklare inom livsmedelsindustrin kommer till Malmö och Malmömässan den 7 februari. Det blir fokus på framtidens utmaningar med e-handelns nya krav och hållbar utveckling.

Läs också: Här hamnar Axfoods nästa snabbgross-butik

Empack Malmö i samarbete med Livsmedelsföreningen presenterar nu halvdagskonferensens imponerande talaruppställning med tre kvinnliga talare från förpacknings- och varumärkesbranschen.

Ann Lorentzon ifrån Rise, Hedvig Zubor från designbyrån A+X samt Zsófia Réger från Axfood är talarna som kommer att ta plats. De har alla olika specialistområden och kommer täcka stora delar av livsmedelsförpackningen men samtliga med ett tydligt fokus på framtidens förpackningsutmaningar. Som deltagare på konferensen får du bland annat ny förståelse för hur du hittar den röda tråden i din förpackning med ett starkt varumärke.

– Betydelsen av design och varumärke är viktigare än någonsin, både i den fysiska och den digitala hyllan. Behovet av tydlighet har ökat exponentiellt samtidigt som varumärken behöver hitta nya sätt att skapa starka varumärkesupplevelser. Det är en spännande tid vi befinner oss i, säger Hedvig Zubor, A+X.

Halvdagen kommer även behandla e-handelns nya krav på förpackningen när den går från den fysiska hyllan in i den digitala matbutiken. Den tredimensionella känslan försvinner och det blir omöjligt att locka med material och känsla på samma sätt – hur får du din förpackning att fortsätta vara attraktiv online?

Läs också: Ny tortillaförpackning – 150 ton mindre plast

– E-handelstrenden inom dagligvaruhandel växer och vi kommer tittar närmare på hur framtidens förpackningslösningar inom e-handel kommer att se ut. Kommer allt behöva packas i en fyrkantig låda för att optimera? Eller finns det andra möjligheter som båda höjer konsumentupplevelsen samtidigt som den är hållbar, säger Zsófia Réger, Axfood.

Dessutom blir det än mer viktiga tankar kring det hetaste ämnet just nu, hållbarhet. Att agera hållbart handlar inte enbart om miljövänliga och återvinningsbara material, det handlar även om att ha förpackningar som är optimerade och för rätt ändamål.

– Pratar vi hållbara förpackningar måste vi också prata produkter, eftersom förpackningens största bidrag till hållbarhet är att se till att den förpackade produkten kommer till avsedd användning. Under de förutsättningarna kan man sedan diskutera hur man kan optimera förpackningen. Och där finns en del att göra, vilket jag kommer att visa under min presentation, Ann Lorentzon, RISE.

Livsmedelshalvdagen är helt kostnadsfri för alla som är verksamma i branschen men kräver förregistrering. Besök hemsidan för mer information: www.easyfairs.com/empackmalmo

När du besöker konferensen får du även tillträde till hela mötesplatsen som presenterar över 50 seminarier, ledande leverantörer och viktiga diskussionsforum och nätverksmöjligheter. Empack arrangeras parallellt med Logistics & Distribution och Industrimässorna den 6-7 februari på Malmömässan.

Håll dig uppdaterad med Food Supply SE
Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Så dyr blev Ed Sheeranketchupen

Pappersbaserade förpackningar för färskvaror ökar

Vanligt insektsmedel kan fasas ut

Listan: Här är alla finalister i Dagligvarugalan 2019

Se filmen där alla finalister presenteras på Fri Köpenskaps Facebooksida.

Santa Maria skrotar konservburken

Vill tillverka bordssalt och gödsel av skog

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas ut en gång om dagen.

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

Di Luca i nytt logistikavtal

De ska sköta logistiken för svenska medelhavsgrossisten.

Fazers finska köp är klart

Carlsberg backar i Europa - kliver fram i Asien

De ska säkra framtidens snacksförsörjning

Anrikt konditori i konkurs

Cloetta är bäst i dagligvaruhandeln

Glass i stora kajaklass

Produktnytt
Rosa salt för syns skull

På nytt jobb
Hon går från Fazer till Arla

Tar över som chef för Foodservice.

Fodi vill expandera - tar in miljoner

Minskad försäljning för convenience

Här hamnar Axfoods nästa snabbgross-butik

Debatt
Frigolit ska återvinnas, inte förbjudas

Fiskodling "Säker hamn" – storbank uppgraderar bolag

Dalarna vill se landbaserad fiskodling

"Halloumiskam" påverkade försäljningen

Förlust för Simris Alg

På nytt jobb
Han tar över som vd för Kronfågel

Här är Ed Sheeran-ketchupen

Nu kommer panten på brödpåsen

Räkskal kan bli kläder

Strid om avokado kan ligga bakom massaker

Tulip i stor kinesisk pizza-affär

Carlsberg säljer bättre än väntat

På nytt jobb
Bayn nyrekryterar inför exportsatsning

De vill tillverka "omöjlig" vegetarisk fisk

På nytt jobb
Han blir ny vd på Delicato

Göteborg blir inte 100 procent ekologiskt

Fler kräftor i år

Tunga blåbär faller från riset

Se alla Företagens egna nyheter

Spåra, identifiera, blippa - klart!

Hur revolutionerar IO-Link den totala utrustningens effektivitet?

Värmerutor från Mirit Glas

Ta en genväg med nya online Design Studio

Hur snabbt kan ni ändra format i er tillverkningsprocess?

Förberedd för industri 4.0: Ny lamellvakuumpump med tryckreglering

Nivåavkänning och meddelanden till logistikpartner!

Tryckluftsdrivna membranpumpar i hygieniskt utförande

RS Components lanserar lättanvända oscilloskop från Tektronix för felsökning och analys

Balluff har tilldelats en utmärkelse!

RS Components lanserar labbaggregat med automatisk anpassning av strömstyrkan

RS Components får utmärkelse av TDK-Lambda

Alfa Laval Think Top V50 och V70

Hygieniska dubbelskruvpumpar för livsmedelsindustrin

Svenskt musteri tredubblar lagerkapaciteten med automatisk lösning

Tryckluftsdrivna membranpumpar i hygieniskt utförande

KIPP önskar er en riktigt Trevlig sommar!

Trevlig Sommar

Vad gör vi på Balluff?

Hur mycket läser du?

Dacapo Stainless blir auktoriserad distributör för GEA Tuchenhagen

RPC Superfos tar emot IMDA-priset 2019 i USA

Hygieniska dubbelskruvpumpar för livsmedelsindustrin

Var rädd om dig i Sommarsverige!

Lagafors önskar alla en Glad Sommar

Sänd till en kollega

0.139