23948sdkhjf

Första hundmaten med ursprungsmärkning

| Av Johan Colliander | Tipsa redaktionen

Förses med ursprungsmärkning.

Magnussons hundmat blir det första djurmatsmärket att märkas upp med Från Sverige-märkning vilket bland annat innebär att produktionen sker i Sverige med endast svenska råvaror.

– Vi har länge arbetat för att få till den här tredjepartscertifieringen. Det krävdes inte så mycket förändringar förutom fen del i våra interna processer, säger Jonas Magnusson på Magnussons till Food Supply.

Enligt Jonas Magnusson har helsvenska produkter varit efterfrågade av konsumenterna, även om många fortfarande inte tänker på ursprungsmärkning för sina husdjur och fördelarna med märkningen är enligt Jonas Magnusson många.

– Den knyter an till många olika positiva aspekter med svensk produktion. Här finns det dels mycket hållbart jordbruk, kanske världens strängaste djurskyddslagar samt kortare transportsträckor för hållbarhetens skull.

Kommer fler producenter att skaffa sig den här märkningen tror du?

– Ja det både tror och hoppas jag på, det finns ett stort intresse för svenskproducerat.

Mer om: Magnussons
Håll dig uppdaterad med Food Supply SE
Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Edward Bloms korv: ”Vild och vågad”

Världens bästa matbutik finns i Finland – se bilderna

Livsmedelsföretagen vill se miljoner till forskning

Storpack för ägg helt utan plast

Norsk skatt kan få laxpriset att skjuta i höjden

Hedda Spendrup lanserar nytt bryggeri

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas ut en gång om dagen.

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

Nu kommer Coca-Colas hallon

Sjöstrand Coffee ökade intäkterna

Mängden livsmedelsgodkänd återanvänd plast ökar

Bekämpningsmedelsrester på historiskt låga nivåer

Nu ska europeiska varumärken skyddas i Kina

Undersökning: Matavfallspåsar i fruktavdelningen en succé

Oatly tar in miljoner i – främst från bryggeri

Livsmedelsbranschen måste digitalisera nu

Vi har besökt konferensen Nordic Food Industry med fokus på ny teknik och innovation som kan stärka den svenska livsmedelsindustrin.

Miljoner utlyses för att utveckla svensk matkultur

Impossible Foods ska sälja "fläsk" till Kina

De ska skapa direktkanal mellan jordbrukare och konsument

3

Nu kommer pant på take away-förpackningar

Så hållbara är branschens börsbolag

Scandi Standard: Prishöjningar bidrog till ökad tillväxt

HK Scan ska bredda utbudet

Simris Alg: "Vd saknar krismedvetenhet"

Axel Johnson blir helägare av Martin & Servera

Greenfoodföretag i samarbete med veganosttillverkare

Ny köttguide från WWF – branschen kritisk

Industrifacken kräver 3 procent i löneökning

Ny certifiering i Västerhavet öppnar för nya fångster

Ica-butikens svinnfrukt blir till must

Tredubblad omsättning för Peckas

De gör komposterbara fruktpåsar för handeln

Kalix löjrom tappar sin miljöcertifiering

Matsvinnsföretag backas upp med nytt kapital

Starbucks bättre än prognosen

De bygger insektsanläggning i Dalarna

Framgång i Asien men stopp i Europa för Carlsberg

Finska bryggeriet tuffar på

Se alla Företagens egna nyheter

Optisk filtrering, vad är det som krävs?

Har du etiketter till årets största shoppingsäsong?

Floatglas – Materialet som används överallt

Hydroscands nya slangpress underlättar arbetet i fält

Excenterskruvpump för höga hygienkrav

KIPP ställer ut på Elmia Subcontractor 12-15/11

Dolphin vätskeringvakuumpumpar

Adsorptionstork för livsmedel- samt läkemedelsindustrin

Hydoscands SlangExpress växer i Göteborg

Allen-Bradleys 7 nya säkra I/O moduler förenklar integrering

Lasersvetsning av plast

Industrimässa i Arena Arctica

Ny koncernchef i Hydroscand Group

Lagafors representeras på Cibus Tec i Italien

Kipp pratar om LONG-LOK

Impellerpump med många kombinationsmöjligheter

Blyglas för industriell och medicinsk användning

Ny kakförpackning som blivit återvinningsbar

Effektiv vakuumförsörjning för tillverkning av husbilar

Populär multifunktionslåda – nu i återvunnen plast

Vi ses på Elmia!

BUS eller godis?

Fatpump i hygieniskt utförande

Kostnadseffektiv kommunikation med IO-link!

Mätteknik för vakuum i ny tappning

Sänd till en kollega

0.16