23948sdkhjf

Klart med ny vd för FTI

Förpacknings- och tidningsinsamlingen har nu utsett en ny vd.

I takt med att företagens krav och återvinningsmål förändras så ökar Förpacknings- och tidningsinsamlingen, FTI, sitt fokus på nya cirkulära affärslösningar, ett utvecklat producentansvar och ökad återvinning. 29 mars tillträder Håkan Ohlsson som vd på FTI för att leda detta arbete. Han arbetar för närvarande med Apoteksgruppen i Sverige.

Avfall är en resurs som ska samlas in på ett effektivt sätt för att hålla hög kvalitet så råvaran kan användas till nya produkter, det är kärnan i FTI:s uppdrag.

 FTI tar nya steg i sitt arbete för att erbjuda slutna kretslopp till sina kunder och konsumenter. Det kräver stort fokus på partnerskap, innovations- och verksamhetsutveckling. Mot den bakgrunden är vi mycket glada att kunna presentera Håkan Ohlsson som ny vd för Förpacknings- och Tidningsinsamlingen. Hans gedigna erfarenhet av affärsutveckling i miljöer med komplexa intressentgrupper känns helt rätt, säger FTI:s styrelseordförande Gunnar Svensson i ett pressmeddelande.

 Miljöfrågor i allmänhet och klimathot i synnerhet ställer nya krav på näringslivet. Idag måste du visa hur en produkt och förpackning designas, hur avfall hanteras och vilket ansvar man tar för hela värdekedjan. I det läget är det oerhört spännande att få kliva på rollen som vd för FTI, säger Håkan Ohlsson.

Håkan Ohlsson är 56 år med en examen från Handelshögskolan. Han har en bakgrund från Unilever, GB Glace, McKinsey, CityMail och nu senast Apoteksgruppen i Sverige. Håkan har en gedigen erfarenhet av att arbeta med en komplex intressentmarknad, där erfarenhet av att bygga relationer och verka i en omgivning där näringsliv, politik, myndigheter och kommuner samverkar. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078