23948sdkhjf

Varsel när Coop byter köttleverantör

Företag tvingas varsla när kontrakt till Änglamarks produktion av nötkött och fläskkött sägs upp. De får nya kontraktet.

En tiondel av personalstyrkan, 20 personer, varslas när Coop säger upp ett avtal med Gotlands Slagteri.

Affären omfattar enligt Coop Sverige allt nötkött och fläskkött av märket Änglamark.

Vi har länge haft ett väldigt gott samarbete när företaget låg vid slakthusområdet i Stockholm, men när de flyttade verksamheten till Gotland 2018 har transporterna blivit lidande, berättar Tobias Rydergren, presschef på Coop Sverige för Fri Köpenskap.

Den senaste tiden har djuren slaktats på fastlandet för att sedan transporteras till Gotland för styckning och paketering.

Det blev tyvärr ohållbart i längden. Däremot fortsätter vi vårt goda samarbete när det gäller gotländskt lammkött som går under namnet Smak av Gotland, berättar han.

För Gotlands Slagteri innebär den tappade affären att ungefär 20 av totalt 200 anställda tvingas gå. Affären med Coop utgör cirka sex procent av omsättningen.

Konsekvensen av detta bedömer vi kan beröra cirka 20 personer på styck, paketering och expedition, det berör inte vår slakt, säger Tomas Östlund, vd för Gotlands Slagteri till P4 Gotland.

Enligt Coop blir den nya samarbetspartnern för Änglamarks nöt- och fläskkött HK Scan. Samarbetet startar i april.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109