23948sdkhjf

Scandi Standard ser minskad vinst

Ready-to-eat ökade marginalen.

Det har varit ett kämpigt år för Scandi Standard som fick se sitt justerade rörelseresultat minska något från 116 miljoner kronor till 102, vilket motsvarade en marginal på 4,7 procent. Koncernens nettoomsättning ökade med 7 procent till 8 797 kronor (8 207). Siffrorna är räknade proforma som om den irländska verksamheten med Manor Farms ingått under hela året.

Bäst gick det för ready-to-eat-kategorin som fortsatte växa i högre takt än övrig verksamhet under det fjärde kvartalet, samtidigt som utförsäljningen inom den frysta kategorin påverkade negativt.

Med 18 procent av nettoomsättningen är ready-to-eat-kategorin snart Scandi Standard näst största då den frysta kategorin, med lägre lönsamhet, fortsätter att minska i betydelse.

Norge, Irland och Finland utvecklades samtliga bättre under både fjärde kvartalet och året medan Sverige var fortsatt påverkad av utförsäljningen av det frysta överskottslagret, en utförsäljning som gjordes till förlust. Det färska utbudet utvecklades dock fortsatt starkt.

För det fjärde kvartalet låg resultatet efter skatt på 73 miljoner kronor (58) och nettoomsättningen uppgick till 2.166 miljoner kronor (2.061)

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095