23948sdkhjf

Mat.se och Eldorado förbereder för det värsta

Nytt kit ska göra kunderna redo för olyckor.

En storm, kraftigt snöfall eller ett strömavbrott är inte en omöjlighet och om olyckan är framme rekommenderar myndigheterna svenskarna att ha ett lager av matvaror hemma.

En orolig omvärld har gjort att allt fler ägnar sig åt så kallade "prepping", en trend som Mat.se och Eldorado nu hakar på genom att lansera ett särskilt prepping-kit.

– Det handlar inte om att förbereda sig för det värsta, utan att se till att man i alla fall är lite redo ifall något oväntat skulle hända. Med en av våra boxar i skafferiet ska man inte behöva gå hungrig, säger Emma Töpel Hanson, projektledare på avdelningen för egna märkesvaror på Axfood som tagit fram beredskapspaketet åt Mat.se.

Kitet är tänkt att uppfylla myndigheternas råd om vad ett normalhushåll bör ha på lager och ska täcka behovet för fyra vuxna i drygt en vecka och samtidigt vara tillräckligt näringsrikt.

Beredskapspaketen börjar säljas den under vecka 9 och innehåller allt från makrillfileér till jordnötter müslibars. Priset är 99 kr, medan det totala värdet av innehållet uppgår till 350 kr.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.173