23948sdkhjf

Nytt hopp för Boxholms ost

Beskedet om att den klassiska Boxholmsosten ska flytta från Östergötland till Östersund upprörde många förra året. Trots protester, bojkotter och marscher verkade Arla obevekliga i sitt beslut. Nu öppnar mejerigiganten dock upp för en potentiell möjlighet att produktionen kan återvända till Boxholm - i alla fall delvis.

Förhandlingar sker just nu om möjligheten för en lokal entreprenör att ta över viss tillverkning av ost på orten, det skriver Corren.

– Vi för samtal med kommunen och med några personer om möjligheten att vi lånar ut eller upplåter licenstillverkning av varumärket Boxholmsost, säger Patrik Hansson, vd i Arla Foods Sverige till tidningen.

Det handlar dock inte om att ta upp produktionen som förr utan om en mycket mindre produktion utförd av ett mikromejeri.

– Det kommer i så fall att handla om mycket små volymer, jag uppskattar dem till enstaka procent, jämfört med vår produktion av Boxholmsost säger Patrik Hansson till tidningen ATL.

Enligt Arla är planerna på att låna ut licensen inte ett svar på protesterna mot flytten som fortfarande kommer att genomföras och de kommer heller inte att gå in som delägare om en lokal entreprenör börjar tillverka ost under licens.

Vem den lokala entreprenören är och när en eventuell produktion skulle kunna starta upp står inte klart i dagsläget.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08