23948sdkhjf

Försäkringsbolag investerar 2,8 miljarder i minskat svinn

För att bättre nå FNs mål om minskat matsvinn investerar Folksamgruppen nu 2,8 miljarder kronor i en särskild obligation. Obligationen är den första som utges av Världsbanken och är exklusivt riktad mot Folksamgruppen med målet om att uppfylla FNs hållbarhetsmål 12 om ansvarsfull produktion och konsumtion.

– Det är en nyckelfråga med stor påverkan på både planetens och människors hälsa. Vi tar vara på alla tillfällen att vara resurseffektiva i vår verksamhet. Vi jobbar till exempel med att återanvända och återvinna det som går av våra kunders skadade saker, säger Michael Kjeller, chef Kapitalförvaltning och hållbarhet på Folksamgruppen i ett pressmeddelande.

Exempel på projekt som investeringen går till är att förbättra förvaringsmöjligheterna av spannmål i Mexiko, öka återvinningen av mat och minska matavfallet i Kina samt att öka produktiviteten inom jordbruket i Angola.

Investeringen fördelar sig enligt följande: Folksam Liv 1 246 miljoner kronor (133 MUSD), Folksam Sak 375 miljoner kronor (40 MUSD), KPA Pension 1 189 miljoner kronor (127 MUSD).

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.067