23948sdkhjf

Spendrups och Arla tar över Årets kock

Aktiebolaget bakom Årets kock får nya ägare. Spendrups och Arla tar över Årets kock från Restaurangakademien.

Tävlingen Årets kock startades 1983 av mejeriföretagens branschorganisation Svensk Mjölk tillsammans med Gastronomiska Akademien och Tore Wretman. 2015 förvärvades Årets kock AB av Restaurangakademien och har sedan dess varit ett helägt dotterbolag till Restaurangakademien. Nu meddelas att varumärket byter ägare igen. Arla och Spendrups tar tillsammans över ägarskapet.

Andreas Stenberg, vd Årets kock, välkomnar strukturaffären.

 Vi är glada att välkomna Arla och Spendrups som nya ägare. Tillsammans med dem och våra partners är vi redo att skapa nya värden och satsa ytterligare för att utveckla branschen, säger Andreas Stenberg.

Fredrik Spendrup, vd Spendrups, menar att delägarskapet är ett sätt att ta större ansvar för utvecklingen av svensk gastronomi.

 Efter snart tio år som partner till Årets kock vet vi också att vårt dryckeshantverk mår bra av att inspireras och utmanas av Sveriges främsta mathantverkare, säger Fredrik Spendrup.

Arla har varit delaktigt i Årets kock ändå sedan starten och anger liknande skäl till sitt delägarskap; att inspirera och öka kunskapen kring att laga mat från grunden på ett naturligt och hälsosamt sätt.

 Årets kock stärker matkulturen i Sverige på bred front, säger Patrik Hansson, Sverigechef Arla.

I samband med förvärvet av Årets kock AB säljer Arla sina aktier i Restaurangakademien till Menigo.

Tävlingen Årets kock kompletteras i år av Årets kockelev och Årets kockelever, en tävling öppen för kockelever på gymnasienivå. Tidigare i år lanserades också Årets rätt.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078