23948sdkhjf

Stark start för Scandi Standard

Rekryterar ny landschef och investerar 380 miljoner.

Scandi Standard kan se tillbaka på ett framgångsrikt första kvartal med en totalt nettoomsättning på 2 458 miljoner kronor, en ökning med 16 procent i jämförelse med samma period i fjol. Det justerade rörelseresultat ökade med 28 miljoner till 110.

Nettoomsättningen i Sverige ökade med 7 procent, något som främst drevs av prisökningar och en positiv försäljningsmix. I Danmark ökade nettoomsättningen med 35 procent, Norge med 11 procent och i Finland respektive Irland ökade nettoomsättningen med 6 respektive 7 procent.

Scandi Standard har upplevt några tuffa år fram tills nu kantat av sjukdomar och vikande lönsamhet.

– Känt sedan tidigare är att våra marginaler varit pressade de senaste åren då vi drabbats av ett flertal negativa faktorer samtidigt. När vi nu klarat oss ur denna utmanande period, så är jag stolt över att marginaleffekten begränsats till omkring 1,5 procentenheter. Det visar på vår förmåga till stabilitet i resultaten tack vare en geografisk spridning, en organisation med hög kompetens och en robust struktur och förmågan att kompensera för råvaruprisökningar, skriver Leif Bergvall Hansen, vd och koncernchef på Scandi Standard i kvartalsrapporten

Förvärvet av Manor Farm på Irland har enligt Scandi Standard varit en framgång och koncernen kommer att fortsätta investera på den irländska marknaden men även i resten av koncernen.

– För koncernen som helhet, förväntar vi oss investeringar på cirka 380 miljoner kronor under 2019. Under första halvåret 2019 kommer vi också att betala ut första delen av tilläggsköpeskillingen kopplad till förvärvet av Manor Farm på cirka 125 miljoner kronor, skriver Leif Bergvall Hansen.

Samtidigt byts även vd för irländska Manor Farm ut. Ado Carton kommer att ersätta Vincent Carton som, enligt vad som bestämdes vid förvärvet av Manor Farm 2017, nu kommer fortsätta som styrelseledamot hos Scandi Standard.

Ado Carton har haft en lång karriär, 27 år närmare bestämt, på Kerry Group där han innehaft en rad olika chefsbefattningar.

– Det var flera saker som lockade med den här möjligheten: Manor Farms stolta historia, de branschledande standarderna hos Scandi Standard och ambitionen att kombinera det bästa hos båda verksamheterna för att ge ökad tillväxt, säger Ado Carton i en kommentar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.156