23948sdkhjf

City Gross tar in Picard i värmen

Ica har sedan tidigare ett samarbete med den franska frysspecialisten Picard. Nu väljer Bergendahls att ta in Picards sortiment i sina City Gross-butiker.

Vi arbetar för att stärka vårt sortiment inom frysvaror och Picard är en del av det arbetet. Det är extra roligt att vi är först ut i Sverige med att ta in produkterna i samtliga butiker, säger Kristian Andersson, affärsområdeschef färskvaror, djupfryst och klipp på Bergendahls.

Svenskarna är storkonsumenter av fryst mat och att få till en snabb och smidig vardag blir allt viktigare. Samtidigt ökar kraven på ett spetsigare sortiment med premiumkänsla i frysdisken.

City Gross kommer att sälja ett urval av Picards sortiment i samtliga av sina 42 butiker och e-handel. Bland annat kommer det att finnas cannelloni, moussaka och lasagne. Även festlig plockmat och diverse efterrätter kommer erbjudas.

Märker vi att våra kunder tycker om dem och vill ha ett bredare utbud, så anpassar vi oss. Precis som vi gör med alla produkter, förklarar Kristian Andersson.

Picard, som beskriver sig som Frankrikes största kedja inom fryst kvalitetsmat, har 900 egna butiker utomlands samt ett antal i Sverige.

Vi är oerhört glada över att ha knutit detta avtal med Bergendahls. Vi ser fram emot ett långsiktigt och givande samarbete. Detta ger oss möjlighet att erbjuda våra produkter i stora delar av landet, något som våra kunder efterfrågat, säger Kevin Renaudin, Country Manager Picard Sverige.

Picards svenska dotterbolag Migaya Retail Sweden har gjort blodröda förluster de senaste åren. Nettoomsättningen har däremot ökat.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109